Schietstempel 1928

Al eerder schreef ik dat in 1910 een speciaal poststempel werd gebruikt gedurende de schietwedstrijden op landgoed Ockenburg. In het jaar 1928 werd dit stempel uit het archief gehaald en gedurende deze wedstrijd op de baan gebruikt. Deze wedstrijd was de 28e nationale en de 25e internationale schietwedstrijd. Het evenement duurde van 12 t/m 25 juli 1928.

 

Met dit stempel is iets mis de datum is niet juist, 3 juli 1928 is 9 dagen te vroeg! Of het moet 13 juli zijn geweest en is het cijfer "1" niet goed naar voren gedraaid in het stempel?

 

 

 

Een briefkaart verzonden op 13 juli door de bekende stempel verzamelaar A. van der Willigen.

 

 

Van der Willigen schrijft "Zoudt u deze kaart in z'n geheel willen bewaren in verband met het bijzonder stempel?" Van der Willigen schreef in de Philatelie, hij had een rubriek over nieuwe en bijzondere stempels in Nederland.

 

 

Deze kaart werd verzonden door de oudste postzegelhandel van Den Haag. Het zegel is bijzonder want deze is niet getand, tijdens een werkstaking 1923 in de drukkerij zijn er ongetande postzegels uitgegeven.

 

 

De andere zijde van de hierboven afgebeelde kaart. In Nederland was gedurende de schietwedstrijden ook de Olympiade in Amsterdam. Schieten was toen nog geen olympische sport!

 

 

 

De complete serie Olympische postzegel van Nederland, gestempeld te Ockenburgh op 18 juli.

 

 

 

Deze briefkaart moest een grootte afstand afleggen, aangetekend verzonden op 24 juli vanaf Ockenburgh met als bestemming Moskou. Als aantekenstrookje werd 's Gravenhage gebruikt, helaas is voor dit evenement geen speciaal strook gemaakt!

Maak jouw eigen website met JouwWeb