Grootrond Hulppostkantoor

Grootrondstempel (hulppostkantoor*) 18 mei 1895 t/m 18 mei 1900.

 

             

27 juli 1895                       22 december 1896                     24 juni 1897                           1 januari 1900

 

 

 

Een brief verzonden op 27 november 1897 en verzonden aan heer Köhler predikant te Loosduinen. Het is niet zichtbaar vanuit waar deze brief verzonden is, wel is deze vervoerd en gestempeld door de WSM zie stempel 's Gravenhage - 's Gravenzande II. De brief werd gefrankeerd met een zegel van 3 cent, de predikant moest 7 cent strafport aan de postbode betalen. Op deze postzegel het Grootrondstempel Loosduinen.

 

 

De achterzijde van de bovenstaande brief met een duidelijker stempel Loosduinen.

 

 

Een briefkaart van het Koningin Wilhelmina Zeebad verzonden naar Doetinchem. De postbode te Loosduinen kon niet goed mikken het Grootrondstempel heeft de zegel maar met enkele minimeters geraakt. Een andere postbeambte heeft dit bemerkt een gebruikte zal inktpotlood om de postzegel te ontwaarden!

 

De andere zijde van de bovenstaande kaart. Aan de tekst te lezen wilde Kijkduin laten zien dat het een goed alternatief was voor Scheveningen!

 

 

 

 * Een hulppostkantoor ressorteerde onder een postkantoor, bij Loosduinen was het 's Gravenhage! Een hulppostkantoor had afwijkende uurkarakters dan die van een postkantoor. De uurkarakters hadden de volgende dagverdeling: 12-8V, 8-12V, 12-4N, 4-8N en 8-12N. De letter V stond voor voormiddag en de letter N voor namiddag.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb