Adieu postkantoor Loosduinen

Adieu postkantoor Loosduinen,

Donderdag 2 September 2010 was voor de filatelisten in Loosduinen een bijzondere dag! Het postkantoor was voor de laatste dag open. Normaal is het aantrekkelijk voor verzamelaars om een eerste dagstempel te verkrijgen, maar een laatste dag stempel is ook bijzonder!

           

                   

Links het laatste dag stempel van postkantoor Loosduinen of s Gravenhage – Arnold Spoelplein.

 

            

Aan de overzijde van dit plein opende op deze dag een postagentschap ’s Gravenhage - Arnold Spoelplein (zie stempel hierboven). Het verschil tussen deze twee stempels, de stempels van het postkantoor zijn genummerd, het postkantoor had drie stempels! Het nieuwe stempel van het postagentschap heeft geen nummer maar wel een “apostrof” voor de letter “S”.

 

                         

De verzamelaar hadden het druk op die dag, bij boekhandel Kroon in de Loosduinse Hoofdstraat opende ook een postagentschap. Zie eerste dag stempel hier boven.

 

Geschiedenis van het postkantoor in Loosduinen

Het postkantoor Arnold Spoelplein opende zijn deuren in het jaar 1971 en heeft dienst gedaan tot 2 september 2010, dus ruim 39 jaar!

                   

Tussen 1915 en 1971 moeten de Loosduiners voor hun postzaken naar de Emmastraat (Loosduinse Hoofdstraat). Nu zit de Loosduinse Apotheek in dit gebouw, hierboven een stempel afdruk uit 1960. Dit is uit de periode van dit postkantoor, rechts ziet u een ansichtkaart uit 1918 met dit postkantoor. Een zestal bediende staan voor het gebouw!

               

   

 

Hierboven het oudste postkantoor van Loosduinen, het pand werd gebouw in 1900 en in het jaar 1915 verhuisde het postkantoor naar de Emmastraat! Het stempel links is uit 1903. De geschiedenis herhaalt zich, dit gebouw lag twintig meter links van boekhandel Kroon!

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb